EL BLOG DE L'ARMAND

UNA REVISTA HOMÒFOBA QUE DIU QUE NO HO ÉS
15/10/2012

És evident que l’editorial d’una revista compromet el seu director i el consell de redacció. Doncs bé, l’editorial de “La Farola” (nº 305) s’obre amb la pregunta ¿Podemos hablar de homofobia impidiendo a los homosexuales adoptar a niños o gozar de la reproducción asistida? I acaba amb una declaración molt clara: Un niño es una persona que tiene derechos: el derecho a estar en las mejores condiciones para su crecimiento físico, afectivo y psicológico.

 

I que diu el text?

 

 

Doncs que estar contra la homoparentalitat no vol dir rebutjar els homosexuals i que el que amb el que cal pensar és en les conseqüències d’una educació homoparental sobre el desenvolupament del niño (i de la niña no?).

 

 

1. Que per tal d’estructurar-se el niño necessita d’ambdós sexes.

 

2. Que els homosexuals pateixen per la impossibilitat d’adoptar o tenir un hijo (una hija tampoc?). 3. Que l’adopció té per objecte donar una família a un niño i no un niño a una família. Que té el dret a una família composta d’un papa i una mama.

 

4. Que el niño no és un objecte sinó una persona que té drets.

 

5. Que les parelles gais no poden tenir dret a l’adopció perquè no existeix el “dret de tenir un niño”. 6. Que considerar una persona com un objecte de dret és posar-la al nivell d’un esclau.

 

7. I finalment, que res no permet afirmar que una unió homosexual no tindrà dificultats i que no hi haurà una separació, com passa amb les parelles heterosexuals.

 

 

Què cal respondre a tota aquesta sèrie d’equívocs?

 

1. Aquesta fal·làcia ha estat contradita per nombrosos estudis científics fets amb una perspectiva de més de 20 anys. El que realment necessita un infant –sigui nen o nena- és que l’estimin, el cuidin i se’n preocupin. La tendència homofòbica porta a extrems de preferir una institució benèfica a dos pares gais o dues mares lesbianes. I també hi ha nombrosos casos de fills monoparentals o que la mare ha restat vídua al poc de la naixença o que el fill ha nascut pòstum.

 

2. És absurd dir que els homosexuals no poden adoptar o tenir fills, quan a Espanya la llei ja els ho permet i hi ha, a més, un gran nombre d’homosexuals i de lesbianes casats i amb fills.

 

 

3. La Farola sembla que ignori que el concepte de família avui dia és més ampli que el clàssic i tradicional model de família nuclear, patriarcal format per un home i una dona.

 

 

4. Evidentment que l’infant té drets. Té dret a ésser estimat i cuidat, a tenir una llar i rebre una bona educació. I això ho poden fer exactament dos homes o dues dones, sense que afecti o perturbi el creixement  o la formació integral de l’infant.

 

 

5. Qui diu que no existeix el dret a tenir un fill o una filla? Si no fos així no existiria el fet de poder adoptar, amb les condicions que marqui la llei. El que si que no existeix és un dret a abandonar un fill i deixar-lo a una borderia o a un portal.

 

 

6. Tots som objectes de dret i no per això som considerats un esclaus.

 

 

7. Exactament com que res no permet afirmar que una unió heterosexual no tindrà dificultats i que no hi haurà una separació o un divorci.

 

 

En conclusió: La Farola, amb editorials com aquest mostra la seva tendència homofòbica i només veu una porció de la realitat: la que a ells interessa (“Lambda!, 73, estiu, 2010).