LA BASE DE DADES DE LES GENEALOGIES DE LES CASES

SOBIRANES O EX-SOBIRANES DEL MÓN

 

Per Armand de Fluvià i Escorsa

Aquest treball el vaig iniciar quan tenia 14 o 15 anys i tot va començar quan feia el Batxillerat, concretament a les classes d’Història. En aquella època –anys 1945-46-la Història encara s’estudiava per les llistes dels reis dels països corresponents. Per exemple, calia saber-se de memòria la relació dels reis visigots. Doncs bé, a França hi havia divuit Lluïsos, i la curiositat per esbrinar llur relació familiar em va portar a cercar-la també en els sobirans dels altres països. A la Biblioteca de Catalunya, vaig començar devorant, amb fruició, els Almanach de Gotha i els Genealogisches Handbuch des Adels en les seves Fürstliche, Gräfliche, Freiherrliche i Adelige Häuser, així com el Manuel d’Histoire de A.M. Stokvis. Em vaig anar animant i vaig continuar, fins a avui dia, amb tota una sèrie d’autors i d’obres importants i rigoroses (Araujo Affonso, Bony de Lavergne, Bosworth, Burke’s, Duhamel-Amado, Fernández de Bethencourt, Huberty & Giraud, Imhof, Isenburg-Büdingen, Kerrebrouck, La Hêtte. Louda, Morby, Pinoteau, Schwennicke, Settipani, Stasser, Tourtchine, Vajay, i molts altres). El resultat de tants anys estan inclosos en aquesta base de dades que, integrada amb el Sistema General de Documentació Familiar - GDS ha estat originàriament desenvolupat en llengua catalana i pensem que és una de les més completes, en el camp de la genealogia, pel seu abast i les seves possibilitats.

 

Cada fitxa del programa correspon a una persona i s’hi especifica, com a prefix, el Títol: Emperador, Reina, Comte, Arxiduquessa, Granduc, Lady, Lord, Xa, Khan, Papa o Papa Sant, etc; el Nom, traduït a la llengua de l’usuari, si es tracta d’un sobirà o d’un dinasta (en català: Jaume I, Victòria I, Joan) o en la llengua del país d’origen del subjecte de la fitxa, si es tracta d’un no dinasta (James, Albrecht, Alessandro, Pierre, Alfonso, Piótr); el Primer cognom o país: en aquesta entrada, quan es tracta d’un sobirà o d’un dinasta, s’hi posa el nom del país o de la línia dinàstica corresponent –per exemple: de França, del Japó, d’Orleans, de Savoia-Carignan, de Prades-, en cas d’un no dinasta, el primer cognom –per exemple: de Borbón, von Habsburg, Paley, en la llengua del propi país. En el cas de principats italians i d’alguns altres, els dinastes que no són sobirans porten el cognom seguit del nom del país (Gonzaga de Màntua, Gonzaga de Guastalla, Visconti de Milà, Farnese de Parma, o Comnè de Bizanci, Làscaris de Nicea, Comnè de Trebisonda, etc); el Segon cognom: per a totes aquelles persones que no siguin dinastes i en tinguin (Luis Alfonso de Borbón y Martínez-Bordíu); un Sufix: amb els qualificatius d’una persona (PhD, Jr., Sr., Pvre., Bt., CHB, Donzell, Cavaller, Jauna, Andere, Major, Menor); el Període de govern d’un sobirà: per ex. 1234-1265, 1340aC-1201aC, 80aC-42; També anomenat: el nom de pila o de fonts, quan aquest no s’hagi usat o un altre nom amb el qual pot ésser conegut; el Nom del Tron: en el cas d’aquells monarques el nom dels quals varia en accedir al tron o després de llur mort (antic Egipe, Xina, Japó, etc); el Sobrenom: El Conqueridor, Cap d’Estopes, el Gran, etc; la Dinastia a que pertany cada persona (Borbó, Àustria, Windsor, etc); el Llinatge o família (Capets, Timúrides, Arsàcides, Wittelsbach, etc); els Títols nobiliaris d’un no sobirà (marquès de Bute, comte de Prades, duc d’Aumale, etc) o altres que pugui tenir un sobirà (duc de Borgonya, rei d’Escòcia, duc de Caríntia, etc); el Naixement: amb la data, el lloc i el país; la Defunció: amb la data, el lloc i el país; el Matrimoni o matrimonis: amb les mateixes dades, o l’Amistançament; el Divorci, repudi o anul·lació: amb les mateixes dades; així com la indicació de la Filiació: si un fill és legítim, ilegítim, legitimat, adoptiu, legitimat per matrimoni sudsegüent o dubtós.

 

Abreviatures i signes: a = abans de, ab = abat, abadessa, ab int = sense testament, am = ante matrem, ap = ante patrem, aqbe = arquebisbe, arxd = arxiduc, arxiduquessa, assoc = associat, associada, b = baró, baronessa, be = bisbe, bgr = burggravi, burggravina, bt = baronet, c = comte, comtessa, c = circa, can = canonge, cast = castlà, castellà, cav = cavaller, coemp = coemperador, coemperadriu, com = comanador, cosr = consenyor, consenyora, cp = comte palatí, cov = covescomte, covescomtessa, d = després de, dc = duc, duquessa, delf = delfí, delfina, desp = dèspota, despotina, div = divorci, e = emir, el = elector, gd = granduc, granduquessa, Gd’E = Gran d’Espanya, gosp = gospodar, gov = governador, gpr = granpríncep, her = hereu, hereva, inf = infant, infanta, ld = lord, lady, ldgr = landgravi, landgravina, lpms = legitimat per matrimoni subsegüent, m = marquès, marquesa, mcgr = marcgravi, marcgravina, Mlle. = Mademoiselle, morg. = morganàtic, nom = nominal, O. = orde, pa = poc abans de, pal = palatí, pd = poc després de, post = pòstum, pr = príncep, princesa, pr-ab = príncep abat, princesa abadessa, pr-el = princep elector, r = rei, reina, reg = regent, sd = soldà, SIRG = Sacre Imperi Romano-Germànic, sn = sine nuptiae, sob = sobirà, sobirana, sp = sine prole, spl = sine prole legitima, sr = senyor, senyora, sth = stathoulder, tit = titular, v = vescomte, vescomtessa, * naixement, = defunció, = = casament,

 

Advertiment: L’autor és del parer que avui dia les monarquies europees s’estan suïcidant o estan segant l’herba sota els seus peus amb aquest desfici de voler ser, llurs membres, el que no poden ser –persones normals i corrents- i amb la dèria d’aconseguir democratitzar i modernitzar la institució monàrquica, cosa impossible per la pròpia essència de la institució. El que aconseguiran amb aquesta actitud és perdre el prestigi i l’aurèola de misteri que els envoltava per acabar essent considerats uns ciutadans com qualssevol altres, per la qual cosa ja no tindran cap raó de ser. El més greu és que volen fer això a base de conservar llurs privilegis i saltar-se o prescindir de les poques obligacions que tenen, sobre tot pel que fa a la qüestió dels matrimonis morganàtics o desiguals i de mantenir la dignitat i exemplaritat amb les quals estaven moralment obligats a viure. Pel fet de contraure unions desiguals van haver de renunciar llurs drets a la successió molts dinastes de les cases sobiranes europees, i ara veuen, ells o llurs descendents, com hom prescindeix d’aquelles obligacions per als actuals dinastes, la qual cosa constitueix una veritable discriminació. És per això –i pel que fa a Europa- que l’autor, en els casos de Dinamarca i dels Països Baixos, apareixen com a darrers representants d’aquests regnes les seves actuals sobiranes, però ja no llurs fills, que pertanyen a llinatges que no són o no han estat sobirans o mediatitzats. Pel que fa a la resta de les monarquies europees, aquest treball, en principi, considera morganàtics tots aquells matrimonis celebrats en contravenció de les normes o regles que havien estat tradicionals, prescindint de si, en època recent, han estat legalment abolides.

 

Contingut: La Base de Dades consta de més de 60.000 persones, d’uns 700 països, pobles, llinatges i dinasties, amb llurs relacions i enllaços genealògics. Des de qualsevol persona hom arriba a la confecció de la llista i el gràfic dels seus avantpassats o dels seus descendents i a la relació familiar entre dues persones. Per la seva naturalesa i pel fet de suportar fins a 100 generacions, hom pot realitzar automàticament informes que serien impossibles d’una altra manera o comprometrien molt de temps en llur recerca.

Cada sis mesos o cada any s’aniran completant aquestes genealogies amb nous països, noves persones i noves dades, així com també amb nous retrats. Els països, pobles i llinatges actualment inclosos són els següents:

 

Països, pobles i llinatges

(Els països van en negreta, els pobles i llinatges, en cursiva i negreta i les dinasties, en cursiva i entre parèntesis)

 

Abu Dhabi, xeicat d’

Abuja, emirat d’

Acaia o Morea, principat d’

Accad, regne d’

Aceh, soldanat d’

Adamawa, emirat d’

Afganistan, regne d’

Agaie, emirat d’

Agde, vescomtat d’

Àger, vescomtatd’ (abans dit del Baix Urgell)

Aixanti, regne d’

Ajnam, xeicat d’

Alasora, regne d’ (vid. Madagascar)

Albània, principat d’ (Wied)

Albània, regne d’ (Zogu)

Albarrassí, senyoria d’

Albi, vescomtat d’

Albon i Grenoble, comtats d’

Albret,ducat d’

Alençon, ducat d’

Almeria, regne taifa d’

Almohades, els

Almoràvits, els

Altena, comtat d’

Altenburg , els (vid. Àustria)

Alvèrnia, comtat d’

Ambohidratrimo, regne d’ (vid. Madagascar)

Ambohimanga, regne d’ vid. Madagascar)

Ambohitrabiby, regne d’ (vid. Madagascar)

Andechs, comtat d’

Àngel, els

Anglaterra, regne d’ (Normanda, Plantagenet, Tudor, Stuart, Hannover, Saxònia-Coburg-Gotha i Windsor)

Ànglia de l’Est, regne d’

Angulema, comtat d’

Anhalt, ducat d’

Anjou, ducat d’

Ankole, regne d’

Annam, regne d’

Antioquia, principat d’

Aq Qoyunlu, els turcmans

Aquemènides, els

Aquitània, ducat d’

Aràbia Saudita, regne d’ (Wahhabita)

Aragó, comtat i regne d’

Araniti, els

Arborea, judicat d’

Ardeck, els (vid. Hessen)

Ardenes, comtat de les

Arenberg, comtat d’

Argos i Nàuplia, senyories d’

Arisugaua, els (vid. Japó)

Arle, comtat d’

Arlai, baronia d’

Armanyac, comtat d’

Armaz, regne d’

Armènia, regne d’

Armènia Petita (o Cilícia), regne de

Arsàcides, els

Arpajon, els

Artois, comtat d’

Asaka,els (vid. Japó)

Asir, emirat d’

Assíria, regne d’

Astarac, comtat d’

Aster, vescomtat d’

Atenes, ducat d’

Aubusson, vescomtat d’

Aumale, comtat i ducat d’

Aura, comtat i vescomtat d’

Aurenja, comtat i principat d’

Àustria, marcgraviat, ducat, arxiducat i imperi d’ (Babenberg, Habsburg, Lorena)

Auvilars, vescomtat d’ (Lomanha)

Ayerbe (Bel·lònida), els

Ayutthayà, regne d’

Babenberg, els (vid. Àustria)

Babilònia, regne de

Baden, granducat de

Bagdad, califat de (Abbassís) (vid Islam)

Bahrain, regne de

Baix Urgell, vescomtat del (després dit d’Àger)

Ballenstaedt, els (vid. Anhalt)

Bamanguato, de Botsuana, els

Banu Qasi, els

Bar(-le-Duc), ducat de

Barcelona, comtat de (Bel·lònida)

Barcelona, vescomtat de (amb els Ribes i els Santmartí)

Bar-sur-Aube, comtat de

Bar-sur-Seine, comtat de

Baroda, maharanat de

Bas, vescomtat de

Basutolàndia (després Lesotho), regne de

Battenberg o Mountbatten, els (vid. Hessen)

Bauchi, emirat de

Baviera, ducats i regne de (Wittelsbach)

Bearn, vescomtat de (Gascunya, Gabarret, Montcada, Foix)

Beauclerck, els (vid. Anglaterra)

Beaufort, comtat de

Beaufort, ducat de (vid Somerset)

Beaujeu, senyoria de

Beaumont, els (vid. Navarra)

Beaumont-au-Maine, vescomtat de

Beaumont.sur-Oise, comtat i vescomtat de

Bedde, emirat de

Beirut, senyoria de

Bèlgica, regne de (Saxònia-Coburg-Gotha)

Belosselski-Beloserski, principat de

Benauges, vescomtat de

Benevent, principat de

Benimerins, els

Bentheim, comtat de

Berg, ducat de

Berga, vescomtat de

Bernadotte, els (vid. Suècia)

Bernícia, regne de

Berwic, ducat de (vid. Anglaterra)

Besalú, comtat de

Besalú, vescomtat de (després dit de Bas)

Besiers, vescomtat de

Bhutan, regne de

Bidaxune, senyoria i principat de

Bigorra, comtat de

Bikaner, maharanat de

Birmània, regne de

Biron, els (vid. Curlàndia)

Biscaia, senyoria de

Bitínia, regne de

Biu, emirat de

Bizanci, imperi de (Àngel, Comnè, Ducas, Làscaris, Paleòleg)

Blamont, comtat de

Blois, comtat de

Bohèmia, regne de

Bolònia, comtat de

Borbó, senyoria i ducat de

Borgonya, regne, ducat i comtat palatí de

Borgu, emirat de (vid Busa)

Bornu, xeicat de

Bòsnia, banat de

Bouillon, ducat de

Boulogne, comtat de

Brabant o Lorena Baixa, ducat de

Brandenburg, marcgraviat i electorat de

Brasil, imperi de

Brazileiro, els (vid. Brasil)

Brena, els (vid. Saxònia)

Bretanya, ducat de

Brienne, comtat de

Brosse, vescomtat de

Brulhès, vescomtat del

Brunei, soldanat de

Bruniquel, vescomtat de

Brúnsvic, ducats de

Buganda, regne de

Bukhara, khanat de

Bulgària, regne de (Saxònia-Coburg-Gotha)

Bunyoro-Kitara, regne de

Burundi, regne de

Busa (ara Borgu), emirat de

Bute, marquesat de (vid. Stuart)

Cabrera, vescomtat de (abans dit de Girona)

Caixmir (vid Jammu)

Calders, els

Cambotja. regne de

Cantacuzè, els

Capadòcia, regne de

Capets, els

Carcassona, comtat de (Bel·lònida)

Carcí, comtat del

Cardona, vescomtat (abans dit d’Osona), comtat i ducat de

Caríntia, ducat de

Carladès, vescomtat del

Carlow, els (vid. Mecklenburg)

Carmona, regne taifa de

Carniola, marcgraviat i ducat de

Castella, regne de (Ximena, Borgonya Palatina-Trastàmara, Àustria, amb els Valdés, i Borbó)

Castellbò, vescomtat de (abans dit d’Urgell)

Castellnou, vescomtat de (abans dit de Vallespir)

Castle-Stuart, comtat de (vid. Stuart)

Castre, els

Castro-Pereira, els (vid. Brasil)

Catalunya-Aragó, comtes-reis de (Bel·lònida, Borgonya Palatina-Trastàmara, Àustria)

Cefalònia, comtat de

Centrafricà, imperi

Cerda, els de la (vid. Castella i Foix)

Cerdanya, comtat de

Cerdanya, vescomtat de

Chalons-sur-Saône, comtat de

Châteaudun, vescomtat de

Châtillon, els

Chaumont, vescomtat de

Cibo, els (vid. Massa)

Cilícia, regne de (vid Armènia Petita)

Clare, comtat de

Clermont-en-Beauvaisis, comtat de

Cleve, ducat de

Comborn, vescomtat de

Comenge, comtat de

Comnè, els

Condé, principat de

Conflent, vescomtat de

Constantinoble, imperi de

Conti, principat de

Corbeil, comtat de

Còrdova, califat de

Corea, regne i imperi de

Cornberg, els (vid. Hessen)

Cornualla, comtat de

Coserans, vescomtat de (amb els Espanha, ara España)

Cotxinxina, regne de

Croàcia, regne de

Croia, regne de

Curlàndia, ducat de

Dachau, comtat de

Damasc, califat de (Omeies)) (vid. Islam)

Dammartin, comtat de

Dampierre, senyoria de

Daneskjold-Samsoe, els (vid. Dinamarca)

Dax, vescomtat de

Dècan, soldanat del

Deira, regne de

Delhi, soldanat de

Della Scala, els (vid. Verona)

Dénia, regne taifa de

Diessen, comtat de

Dietz, els (vid. Hessen)

Dikwa, emirat de

Dinamarca, regne de (Skioldunga, Astrítida, Oldenburg)

Donzy, baronia de

Dornberg, els (vid. Hessen)

Dreux, comtat de

Druzk, principat de (Ruríkida)

Dubai, xeicat de

Ducas, els

Dues Sicílies, regne de (Borbó amb els Roccagiulielma)

Durieux, els (vid. Bèlgica)

Edessa, comtat d’

Egina i Piada, senyories d’

Egipte, regne antic i modern d’

Elam, regne d’

Empúries, comtat d’

Empúries, vescomtat d’

Enghien, els

Enriquez (vid. Castella), els

Entença, els (vid. Montpeller)

Epir, despotat d’

Escòcia, regne d’ (Mac Alpin, Dunkeld, Mac Rory, Bruce, Balliol, Stuart)

Espanha o España, els (vid. Coserans)

Espanya, regne d’ (Borbó)

Esparta, regne d’

Este, els

Estíria, marcgraviat i ducat d’

Etiòpia, imperi d’

Eu, comtat d’

Evreux, comtat d’

Falkenburg, comtat de

Falkener, els (vid. Hessen)

Falkenhausen, els (vid. Brandenburg)

Farnese, els

Faucigny, baronia de

Fauquemont, comtat de (vid. Falkenburg)

Fenollet, vescomtat de

Ferrandis d’Híxar (amb els Íxer, Bel·lònida), els

Ferrara, ducat de (Este)

Ferrette (Pfirt), comtat de

Fesenzac, comtat de

Fesenzaguet, vescomtat de

Fika. emirat de

FitzClarence, els (vid. Anglaterra)

FitzGeorge, els (vid. Anglaterra)

FitzJames, els (vid. Anglaterra)

FitzRoy, els (vid. Anglaterra)

Flandes, comtat de,

Foix, comtat de (Bel·lònida, Grailly)

Forez , comtat de

França, regne de (Capets)

França, imperi de (vid. Bonaparte)

Francònia, ducat de

Francs (Merovíngia, Carolíngia), els

Frísia Oriental, principat de

Friül, ducat de

Fuiximi, els (vid. Japó)

Fujairah, xeicat de

Gabardà, vescomtat de

Galàcia, regne de

Galilea, principat de

Galítzia, principat de (Ruríkida)

Gal·les, principat de

Gascunya, ducat-comtat de

Gavaldà, comtat de

Gaznèvides, els

Gelderland, ducat de

Georgia regne de (Bagràtida)

Gera, senyoria de

Ginebra, comtat i ducat de

Girona, vescomtat de (després dit de Cabrera. Amb els Mediona, Montcada,Oló i Sarroca)

Glymes de Brabant, els

Gombe, emirat de

Gonzaga, els

Gordon-Lennox, els (vid. Anglaterra)

Gorízia, comtat de

Gorodno, principat de (Ruríkida)

Grafton, ducat de

Grailly, senyoria de

Granada, regne de (Nassarita)

Grècia, regne de (Baviera, Dinamarca)

Guastalla ducat de (Gonzaga)

Guillenhiem, els (vid. Suècia)

Guldenlow, els (vid. Dinamarca)

Gumel, emirat de

Gúrides, imperi dels

Gwynedd, regne de

Gwalior, maharajanat de

Gwandu, emirat de

Habsburg, els (vid. Àustria)

Hadejia, emirat de

Hagenburg, els (vid. Schaumburg-Lippe)

Hainaut, comtat d’

Haithabu, regne de

Hanau, els (vid. Hessen)

Hannover, regne de (Güelfa)

Hartenau, els (vid. Hessen)

Hawaii, regne de

Hessen, granducat i electorat de (Brabant)

Hessenstein, els (vid. Hessen)

Heygendorff, els (vid. Saxònia)

Hiémois, vescomtat de

Hijaz, regne d’ (Haiximita)

Hittites, els

Hohenau, els (vid. Liechtenstein i Prússia)

Hohenberg, els (vid. Àustria i Hohenzollern)

Hohenstaufen, els

Hohenzollern, principats de

Holanda, comtat d’

Holstein, comtat d’

Hongria, regne d’

Hyderabad, nizamat de

Iamaixina, els (vid. Japó)

Iaroslavl, principat de

Ibelin, els

Iemen, imamat del

Illa, vescomtat d’

llla-Jordan, comtat de l’

Ilorin, emirat d’

Imereti, regne d’ (i vid. Geòrgia)

Imerina, regne d’ (vid. Madagascar)

India, imperi de l’

Ingenheim, els (vid, Prússia)

Iran, imperi d’ (Pahlawï)

Iraq, regne d’ (Haiximita)

Irlanda, regne d’

Isiaslavl, principat d’ (Ruríkida)

Isin, regne d’

Islam, califat de l’ (a Damasc, Bagdad i Egipte)

Ismaïlís, els

Israel, regne d’

Ístria, marcgraviat d’

Itàlia, regne d’ (Savoia)

Iugoslàvia, regne de

Jabal Xammar, emirat de

Jaffa, comtat de

Jaipur, maharanat de

Jama’are, emirat de

Jammu i Caixmir, maharajat de

Japó, imperi de

Jema’a, emirat de

Jerusalem, regne de

Jogjakarta, soldanat de

Johore, soldanat de

Jordània, regne de (Haiximita)

Judà, regne de (amb la llegendària genealogia d’Adam i Eva a Jesús de Nazaret)

Judea, regne de

Juliers, ducat de

Kaia, els (vid. Japó)

Kalba, xeicat de

Kanin, els (vid. Japó)

Kano, emirat de

Kapurthala, maharajanat de

Kars. regne de

Kartli, regne de (vid. Geòrgia)

Kastriota, els

Katagum, emirat de

Katsina, emirat de

Kazaure, emirat de

Kebbi a Argungu, emirat de

Kedah, soldanat de

Keffi, emirat de

Kelantan, soldanat de

Kent, regne de

Kettler, els (vid. Curlàndia)

Khakètia, regne de (vid. Geòrgia)

Khiva, khanat de

Khwarazm, soldanat de

Kíev, granprincipat de (Ruríkida)

Kitaixirakaua, els (vid. Japó)

Komatsu, els (vid. Japó)

Kongo, regne dels

Kontagora, emirat de

Kotzau, els (vid. Brandenburg)

Kuatxo, els (vid. Japó)

Kunin, els (vid. Japó)

Kuwait, emirat de

Labarta, vescomtat de

Lafia, emirat de

Lagaix, regne de

Lahej, soldanat de

Laos, regne de

Lapai, emirat de

Lapurdi, vescomtat de

Larsa, regne de

Làscaris. els

Lautrec, vescomtat de

Lavedan, vescomtat de

Leiningen, comtats i principat de

Lesotho (abans Basutolàndia), regne de

Lèucada, ducat de

Leuchtenberg, landgraviat i ducat de

Líbia, regne de

Lídia, regne de

Lichtenberg, els (vid. Hessen)

Liechtenstein, principat de

Limburg, ducat de

Lió, comtat de

Lippe, principat de (amb els i)

Lippe-Falkenfluch, els (vid. Lippe)

Lippe-Saalberg, els (vid. Lippe)

Lituània, granducat de

Llemotges, vescomtat de

Lleó, regne de (Astur-càntabra)

Loewenstein, comtats i principats de

Longobards, els

Lodeva, vescomtat de

Lomanha, vescomtat de

Lorena, ducat de

Lorena Baixa, ducat de (vid. Brabant)

Lori, regne de

Lovaina, comtat de

Lusàcia, comtat de

Lusignan, els

Luxemburg, ducat de

Luxemburg, granducat de (Nassau, Borbó-Parma)

Macedònia, regne de

Mâcon, comtat de

Madagascar, regne de (amb Alasora, Ambohidratrimo, Ambohimanga, Ambohitrabiby i Tananarive)

Màlaga, regne taifa de

Malàisia, regne de

Malatesta, els

Mallorca. regne de (Bel·lònida)

Mallorca, regne taifa de

Mankup (vid. Teodor)

Màntua, ducat de (Gonzaga)

Manuel, els (vid. Castella)

Marca, comtat de la

Marck, els (vid. Prússia)

Marck, comtat de la

Maremne, vescomtat de

Marroc, regne de (Alauita)

Marsan, vescomtat de

Marsella, vescomtat de

Masqat, soldanat de

Masòvia, ducat de

Massa, ducat de (Cibo)

Mataram, soldanat de

Mauritània, regne de

Meca, xerifat de la (Haiximita)

Mecklenburg, grans ducats (Obodrites)

Mèdia. regne de

Mèdici, els

Mediona, els

Mèixic, imperi de

Menerba, vescomtat de

Meran, ducat de

Meran, els (vid. Àustria)

Mèrcia, regne de

Meyer, els (vid. Bèlgica)

Milà, ducat de (Sforza, Visconti)

Millau, vescomtat de

Mingrèlia, principat de

Minsk, principat de (Ruríkida)

Miràndola, ducat de la (Pico)

Misau, emirat de

Mísnia, marcgraviat de (Wettin)

Mistràs, despotat de

Mòdena, ducat de (Este, Àustria)

Moldàvia, voivodat de

Mònaco, principat de (Grimaldi, Goyon de Matignon, Polignac)

Mongols, els

Montagu-Douglas-Scott, els (vid. Anglaterra)

Montbeliard, comtat de

Montcada, els

Montclar, vescomtat de

Montefeltro, els (vid. Urbino)

Montenegro, regne de (Petrovitx-Niegoix)

Montferrat, marquesat i ducat de (Aleràmida, Paleòleg)

Montpeller, senyoria de

Montreuil, comtat de

Moray, comtat de (vid. Stuart)

Morea, principat de (vid. Acaia)

Moscòvia, granprincipat de (Ruríkida)

Mountbatten,els  (vid. Battenberg)

Mtzkheta, regne de

Mukhrani, principat de (vid. Geòrgia)

Münsterberg, ducat de

Münzensheim, els (vid. Baden)

Muri, emirat de

Mustang, regne de

Mysore, maharajanat de

Naiximoto, els (vid. Japó)

Najd, regne de (Wahhabita)

Namur, marquesat de

Nàpols, ducat i regne de

Narbona, vescomtat de

Nassaraua, emirat de

Nassau, ducats de

Navarra, regne de (Ènnega, Ximena, Xampanya, Capets, Evreux, Trastàmara, Foix, Albret, Vendôme)

Negri Sembilan, soldanat de

Nepal, regne de

Nesle, els

Nevers-Auxerre-Tonnerre, comtats de

Niça, comtat de

Nicea, imperi de

Nidda, els (vid. Hessen)

Nimes, vescomtat de

Noër, els (vid. Schleswig-Holstein)

Normandia, ducat de

Northúmbria, regne de

Noruega, regne de (Inglinga, Skioldunga, Folkunga, Oldenburg)

Novgorod, principat de (Ruríkida)

Numídia, regne de

Nupe, emirat de

Nuremberg, burggraviat de

Oldenburg, comtat i granducat d’

Oló, els

Oloron, vescomtat d’

Oman-Masqat, soldanat d’

Orcades, comtat de les

Orlamünde, comtat d’

Orte, vescomtat d’

Osona, vescomtat d’ (després dit de Cardona)

Ossó, els (vid. Foix)

Ostrogots, els

Oviedo, regne (Astur-càntabra)

Pahang, soldanat de

Països Baixos, regne dels (Nassau-Orange, Mecklenburg-Schwerin, Lippe-Biesterfeld)

Palatinat, electorat del

Palenque, regne de

Paleòleg, els

Paley, els (vid. Rússia)

Pallars, comtats de

Pallars, vescomtat de (després dit de Vilamur)

Papat, el

Pardiac, comtat de

Parma, ducat de (Farnese, Borbó)

Pàrtia, regne de

Pategi, emirat de

Patiala, maharajanat de

Peiteu, comtat de

Penthièvre, comtat de

Perak, soldanat de

Peralta, els (vid. Navarra)

Perejaslavl, principat de (Ruríkida)

Pèrgam, regne de

Perlis, rajanat de

Pèrsia, imperi de (Aquemènida, Sassànida)

Perú, imperi de

Petrovitx(-Niegoix), els

Pico, els (vid. Miràndola)

Pinsk, principat de (Ruríkida)

Plantagenet, els (vid. Anglaterra)

Plauen,senyoria de

Polònia, regne (Piast)

Polotzk, principat de (Ruríkida)

Pomerània, ducats de

Pont, regne del

Ponthieu, comtat de

Portugal, regne de (Borgonya-Avís-Bragança, Saxònia-Coburg-Gotha)

Powys, regne i principat de

Prillwitz, els (vid. Prússia)

Provença, comtat de

Prússia, regne de (Hohenzollern)

Przemysl, principat de (Ruríkida)

Pskov, principat de (Ruríkida)

Pulla, ducat de

Qara Qoyunlu, els

Qatar, emirat de

Quraixites,califes de l’Islam, els

Ras al-Khaymah, xeicat de

Rasès, comtat de (Bel·lònida)

Reichenbach-Lessonitz, els (vid. Hessen)

Reifferscheidt, senyoria i comtat de

Reina, els (vid. Anhalt)

Rethel, comtat de

Reuss, principats de

Riasan, principat de (Ruríkida)

Ribagorça, comtat de

Ribes, els

Richmond, ducat de

Rietberg, els (vid. Liechtenstein)

Rímini, senyoria de

Ritz-Lichtenov, els (vid. Prússia)

Rocabertí, vescomtat de

Roccagiulielma, els (vid. Dues Sicílies)

Rochechouart, vescomtat de

Rohan, vescomtat de

Rohman, els (vid. Saxònia)

Roma, regne i imperi de

Roma (Ahenobarbs, Claudis, Cornelis, Emilis, Escipions, Fabis, Flavis, Julis, Junis, Porcis-Catons, Servilis, Severs, Sulpicis), famílies patrícies de

Romania, regne de (Hohenzollern-Sigmaringen)

Romanovski, els (vid. Rússia)

Rosenborg, els (vid. Dinamarca)

Rosselló, comtat de

Rosselló, vescomtat de (després dit de Tatzó)

Rostock, principat de

Rostov, principat de (Ruríkida)

Rothenburg, els (vid. Hohenzollern)

Roucy, comtat de

Ruanda, regne de

Ruiz-Moragas, els (vid. Espanya)

Rum-Kònya, soldanat de

Rússia, imperi de (Ruríkida, Romanov, Holstein-Gottorp),

Rutowski, els (vid. Saxònia)

Ruttenstein, els (vid. Saxònia)

Saafeld, els (vid. Saxònia)

Saarbrücken, comtat de

Sacre Imperi Romano-Germànic (entra per “Romans”)

Saint Albans, ducat de

Saint-Antonin, vescomtat de

Saint-Pol, comtat de

Salern, principat de

Salins, senyoria de

Salm, comtats i principats de

Salt, vescomtat de

Saluzzo, marquesat de

Samànides, els

Samoa, regne de

Samos, principat de

Sancerre, comtat de

Sant Antoní, vescomtat de

Santmartí, els

Sanz, els (vid. Espanya)

Saragossa, regne taifa de

Sarawak, rajanat de

Sardenya, regne de (Savoia)

Sarroca, els

Sassànides, els

Savoia, ducat de

Savona, marquesat de

Saxònia, regne, granducat i ducats de (Wettin)

Schauenburg, comtat de

Schaumburg, els (vid. Hessen)

Schaumburg-Lippe, principat de

Schleswig-Holstein, ducats de

Schwalenberg, comtat de

Schwarzburg, principats de

Selangor, soldanat de

Seljúcides els

Semur, senyoria de

Sèrbia i Iugoslàvia, regne de (Obrenovitx, Karadjeordjevitx)

Sevilla, regne taifa de

Sforza, els

Shihr i Mukalla, soldanat de

Sikkim, regne de

Silèsia, ducat de

Siracusa, regne de

Síria, regne de (Selèucida)

Smolensk, principat de (Ruríkida)

Soissons, comtat de

Sokoto, soldanat de

Somerset (ducs de Beaufort), els

Spoleto, ducat de

Stade, comtat de

Sternberg, comtat de

Stockau, els (vid. Mecklenburg)

Stuart, els (vid. Anglaterra i Escòcia)

Suàbia, ducat de (Hohenstaufen)

Suazilàndia, regne de

Suècia, regne de (Inglinga, Stenkil, Folkunga, Vasa, Zweibrücken, Oldenburg, Bernadotte)

Sueus, els

Sully, senyoria de

Surakarta o Solo, soldanat de

Susdal, principat de (Ruríkida)

Tahití, regne de

Tailàndia, regne de (Xakri)

Takeda, els (vid. Japó)

Talarn, els (vid. Pallars)

Tananarive, regne de (vid. Madagascar)

Tàrent, principat de

Tarragona, vescomtat de

Tartàs, vescomtat de

Tatària, khanat de

Tatzó, vescomtat de (abans dit de Rosselló)

Teodor (o Mankup), principat de

Tessàlia, principat de

Tessalònica, imperi de

Timúrides, els

Tir, regne de

Tirol, comtat de

Tmutarakan, principat de (Ruríkida)

Tolosa, comtat de

Tonga, regne de

Torby, els (vid. Rússia)

Toro, regne de

Toscana, granducat de (Medici, Àustria)

Tràcia, regne de

Transilvània, voivodat i principat de

Transoxiana, soldanat de

Trebisonda, imperi de

Trengganu, soldanat de

Trípoli, comtat de

Troppau i Jaegerndorf, ducats de

Tunísia, regne de

Turena, vescomtat de

Turíngia, landgraviat de

Turov, principat de (Ruríkida)

Turquia, soldanat de

Tursan, vescomtat de

Túsculum, comtat de

Twer, granprincipat de (Ruríkida)

Txernigov, granprincipat de (Ruríkida)

Umm al-Qauain, xeicat d’

Ur, regne d’

Urbino, ducat d’ (Montefeltro)

Urgell, comtat d’

Urgell, vescomtat (després dit de Castellbò)

Uruk, regne d’

Valàquia, voivodat de

Vallespir, vescomtat de (després dit de Castellnou)

Vallferrera, els (vid. Pallars)

Vàndals, els

Vaudemont, comtat de

Vendôme, ducat de

Venés, vescomtat de

Ventadour, vescomtat de

Vergy, senyoria de

Vermandois, comtat de

Verona, senyoria de (Della Scala)

Vienès, comtat i definat del

Vietnam (amb Annam i Cotxinxina), imperi de

Viguera regne de

Vilamur, vescomtat de (abans dit de Pallars)

Visconti, els

Visigots, els

Vladímir, granprincipat de (Ruríkida)

Volínia, principat de (Ruríkida)

Walbeck, comtat de

Waldeck-Pyrmont, principat de

Waldenburg, els (vid. Prússia)

Waldersee, els (vid. Anhalt)

Wasaborg, els (vid. Suècia)

Wase, emirat de

Weida, senyoria de

Werl, comtat de

Werle, principat de

Wessex, regne de

Westarp, els (vid. Anhalt)

Wettin, els (vid. Mísnia)

Wharncliff, condado de (vid. Stuart)

Wied, els (vid. Albània)

Wildenberg, senyoria de

Wildenbruch, els (vid. Prússia)

Windsor, els (vid. Anglaterra)

Wittelsbach, els (vid. Baviera)

Württemberg, regne de

Yurievski, els (vid. Rússia)

Xampanya, comtat de

Xarjah, xeicat de

Xèrica (Bel·lònida), els

Xina, imperi de

Xipre, regne de

Xoa, regne de

Yauri, emirat de

York, regne de

Yurievski, els (vid. Rússia)

Zante, comtat de

Zanzíbar, soldanat de

Zuberoa, vescomtat de

Zululàndia, regne de

Zweibrücken, comtat de


 

La Base de Dades de les Cases Sobiranes es pot adquirir o descarregar directament des de la web www.gdsystem.net, per FAX o per correu a les adreces indicades més abaix. Si cal, hom també pot demanar l’enviament dels CD-ROM i de les instruccions d’instal·lació.

El pagament es fa per transferència bancària, xec bancari, pagament per VISA o per reemborsament. Si voleu informació sobre la base de dades de les Cases Sobiranes del Món, podeu també accedir a la pàgina web de la Institució Catalana de Genealogia i Heràldica: http://www.icgenher.cat,  a la del GDS: http://www.gdsystem.net, o als correus-e: correu@icgenher.cat o webmaster@gdsystem.net